Ingredienser:
- 200g oksekød, der ikke har for meget bindevæv eller fedt, er mørt og helst i et stykke, da det skal skæres helt tyndt.
- Tørrede risnudler
- Bønnespirer
- ½ løg, fint skåret, til servering (evt. i koldt vand på køl indtil det skal bruges da det fjerner den skarpe smag)
- Finskåret forårsløg
- Krydderurter så som koriander, mynte eller thai basilikumblade
- Fintskåret rød chili
- Lime skiver
- Fiskesauce
Pho Suppe:
- 1 stor løg, ikke-skrællet (Skal “grilles”)
- 8 cm stykke ingefær, ikke-skrællet (Skal “grilles”)
- 2,5 kg oksekød-ben (f.eks. ribben eller oksehale, man kan også blande så længe der er noget med ben/knogler)
- 4-stjernet anis
- 5 nelliker
- 1 kanelstang
- 1 spsk sukker
- Fiskesauce efter smag (brug mere fiskesauce i stedet for salt)
- Havsalt efter smag
Fremgangsmåde:
TRIN 1
- Grill løg og ingefær over en åben flamme i 10-15 minutter, eller indtil det er sort, eller steg dem alternativt i en varm ovn på grill.
- Løg og ingefær ligges på et skærebræt og skrab det meste af de sorte lag af.
- Skyl løg og ingefær let og skær groft. Afsæt til senere.
TRIN 2
- Placer oksekødbenene i en stor gryde. Hæld vand i så det dækker.
- Kog op og lad det koge i et øjeblik.
- Fjern derefter benene fra vandet (der er en smule skum på overfladen).
- Placer det i OCOO’en sammen med den skrælede løg, ingefær, stjerneanis, nelliker og kanelstang.
- Tilsæt vand (skal dække benene).
- Sæt OCOO’en på “nutritious soup” I 3 timer. (Smag til med fiskesauce og salt når det er færdigt)
TRIN 3
- Skær 200g kød i meget tynde skiver (kan evt. fryses i ca.20 min. Så det er lettere)
TRIN 4
- Blødgør de tørrede risnudler i vand / stuetemperatur i mindst 30 minutter.
TRIN 5
- Fjern oksekødbenene fra suppen.
- Hæld suppen i en mindre gryde (den skal holdes varm).
- Hvis du kan pille kød fra oksekødbenene, kan du bruge dette. Tilsæt sukker, fiskesauce og salt og
- smag til (suppen skal være lidt mere til den saltet side, fordi nudlerne og andre ingredienser er usaltede).
TRIN 6
- Til servering skal du koge nudlerne og bønnespirer i kogende vand (jeg kan godt lide at gøre dette i individuelle portioner) og læg dem i serveringsskåle.
- Tilsæt skiver af rå løg, forårsløg og noget af det oksekød fra suppen, (hvis du bruger dette).
- Placere tynde skiver af det rå oksekød. Varm suppen op, så den koger, inden den hældes over det rå oksekød (den SKAL tilberedes i den varme suppe).
- Toppes med krydderurter, chili, lime skiver og evt mere fiskesauce.
Kommentarer (0)