Nudler
Nudler er en vigtig del af den japanske kultur og essentiel del af meget japansk mad. Se vores kæmpe udvalg her.
De kan laves af boghvede, hvede, sesam - de kan spises, varme eller kolde, med en dashi-fond. Helt naturligt og traditionelt, at spise nudler bliver en daglig fornøjelse. Deres smag giver mulighed for at følge årstiderne, og madlavningen er virkelig både enkel og hurtig.
Hos Yeschef har vi et kæmpe stort udvalg af kvalitets nudler som er håndlavet eller maskinlavet fra Japan, Vi har mange forskellige smage i alle typer nudler som, udon nudler, yaki soba, ramen og også færdige supper, somen nudler & soba nudler som lige klar til at spise de skal bare lige koges først.
Og her er beviset på, at instant nudler og supper sagtens kan smage fremragende når de bare kommer fra fantastiske craftmen som har lavet dem i mange år. Det er nem og dejlig hverdagsmad men de er også dejligt til festlige lejligheder den ægte smag fra japan.
Vi har desuden nudler med Yuzu smag, ingefær smag , lilla sødkatofle smag, sort sesam smag, bynke blade, sakura kirsebærblade, hvidløg smag, havregryn,grønt te.
Selvfølgelig har vi også en sigte til nudler så de er nemme at koge
Hos Yeschef prøver vi altid at finde de bedste Craftmen så vores kunde kan få de allerbedste smags oplevelser
Vi har delt vores nudler op i typer - og du kan læse meget mere om de enkelte typer nedenfor - men her kommer det lige ganske kort
Udon nudler - er de tykke nudler
Somen nudler - er de meget tynde nudler
Soba nudler - er de mere mørke nudler lavet med boghvede
Hvad er Udon nudler?
Udon nudler er sædvanligvis tykke og lavet af blød hvedemel. Hver japanske præfektur har sine egne producenter af udon, som de mest brugte nudler i Japan,
Håndværkere er utrolig stolte af deres håndværk, og lokalbefolkningen er stolt over at vise dem til besøgende, når de kan.
Udon har været på mode siden firserne og kommer i flere forskellige smage - for eksempel yuzu, sesam, grøn soja, grøn te, kirsebærblomst og edamame.
Hvad er Soba nudler?
Soba er traditionel japansk pasta - lavet med boghvede, og har kultstatus i Japan. De er derfor mørke i farven, og minder i størrelsen om det vi her i vesten kender som tynd spaghetti.
De spises normalt kolde om sommeren og varme om vinteren.
Hvad er Somen nudler?
Sômen nudler er meget tynde og meget fine nudler der traditionelt kommet fra det vestlige Japan, hvor de har været produceret siden det ottende århundrede.
De har kommer hovedsageligt fra Kansai, Nagasaki (Shimabara), øen Shodoshima, da disse regioner er kendt for deres hvededyrkning.
Fremstilling er kompleks, og de bedste er udelukkende lavet manuelt. Jo finere/tyndere de er - jo mere eksklusivt.
Tilberedning er meget hurtig, sjældent mere end et til to minutter i kogende vand. Skyl derefter med isvand, for straks at stoppe tilberedningen.
Sômen spises primært kolde om sommeren - hvor de dyppes i den meget simple men utrolig smagfulde tsuyu sauce. Men nydes til gengæld ofte varme om vinteren.
Tsuyu sauce består af: soja, japanske porre, revet ingefær, wasabi, samt noget dashi bouillon med katsuobushi, samt mirin.