Bambus damper / steamer i mange forskellige størrelser
Bambus damper / steamer
Med disse bambusdampere kan du tilberede fx ris, bao, grøntsager, dumplings, og meget mere. Størrelsen gør, at den er perfekt i hjemmekøkkenet.
Vi har nu udvidet sortimentet til også at indeholde papir til bambus damper. Med dette smarte papir undgår du at dine dumplings skulle hænge fast i din damper. Derudover er det mere hygiejnisk og letter desuden din rengøring af damperen. Bambusdampere er essentielle i mange asiatiske køkkener og det gælder også det japanske køkken. Det er den bedste måde at dampe noget nænsomt, så du ikke ødelægger teksturen på dine produkter.
Hvis du ønsker dampere i andre materialer, så kan du også få den i stål. Det har et mere moderne look og findes på mange restauranter på grund af den store holdbarhed i et travlt køkken.
Se vores udvalg af japanske wokpander som du kan bruge sammen med bambus damperen
Hvad er en bambus damper?
Bambus dampere består af runde kurve, der kan stables oven på hinanden, og kan lukkes med et låg på toppen. Kurvene placeres over en wok eller gryde med kogende vand, og dampen stiger op gennem de åbne kamre i bunden af kurvene, så op gennem lagene for at tilberede det. som er derinde.
At købe en bambusdamper kan virke underligt, da det virker som et af de køkken redskab, man ikke rigtig har brug for. Men du kan bruge det oftere i din madlavning, end du forestiller dig. Dampning, som tilberedningsmetode, er lige så brugt og meget vigtig i det asiatiske køkken, som vores bagning eller stegning er i det europæisk køkken.
Hvilke typer mad kan men lave i en bambus steamer?
Med en bambus damper kan du ikke bare dampe boller og dumplings, men også brød, grøntsager, ris, kød, kylling, kager og andre desserter, hvilket gør den til et uundværligt redskab med en alsidig funktion. Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til en bambus damper.
Bambusdamperen er ikke kun god at lave mad med, det er også en god måde at genopvarme maden på. Det skyldes at dampning giver fugt til maden, så det kan være en fantastisk måde at gøre din mad lækker igen.
Bambusdampere er også en dejlig opfindelse, fordi deres låg ikke samler kondens som ville dryppe på maden.
Kunsten at dampe har længe været praktiseret af kinesiske og japanske kokke. Hvis du er klar til at begynde at lære den kunst for dig selv, er her vores instruktioner om, hvordan du bruger en bambus damper.
Sådan bruger du en bambus damper
Du har måske set de professionel kokke bruger en bambusdamper. Her vil du bemærke, at bambusdamperen passer til en wok, hvor wokkens skrå sider passer godt til steameren. Kurven står stabilt og hviler på wokkens sider.
Du kan også sætte bambus damperen ovenpå en gryde som er ca. 2 cm bredere end din damper eller en bred sauterpande som også er ca. 2 cm bredere end bambusdamperen.
Du skal koge vand i en gryde, et par centimeter burde være nok, hvis du ikke skal dampe i flere timer. Derefter sætter du bambusdamperen oven på det kogende vand og lægger låg på damperen. Vent til at din mad er færdig og pas på når du løfter damperen af gryden. Den er temmelig varm.
Du kan også nemt placere en bambusdamper direkte i en oven med damp. Sæt den på damp 100 og ca 120 grader. Du kan også bruge en damper, som har samme diameter som din gryde. Så vil den hvile på kanten af gryden.
Kan man bruge bagepapir i bambus damperen?
Et lille problem med bambus damperen er, at fødevareren kan have tendens til at sætte sig fast til bambussen. Men bare roligt, vi har runde stykker papir til din damper med huller i, så dampen kan trænge igennem. Ellers kan man bruge bagepapir som man klipper til selv, men husk at lave huller i papiret.
Rengøring og tørring af bambus damper
Når du skal rengøre din bambusdamper, så skal du ikke bruge opvaskemiddel for det sætter sig i damperen og man kan smage det næset gang man bruger den. Derfor er det bedst at skrubbe men en blød børste i varmt vand og lade den lufttørre. Den skal være helt tør inden du sætter den på plads i skabet.