Riseddike kombineret med autentiske japanske smage
I vores fantastiske verden af riseddike fra Japan - findes der selvfølge også riseddiker der er tilsat en masse forskellige og spændende smage.
Hvorfor bruge en riseddike med smag?
I det japanske køkken bruger man en masse forskellige eddiker med smag, ofte lavet ved fermentering. Disse bruges til at løfte smagen, skabe balance, samt at få mere umami i retterne.
Brug f.eks. en lækker Jabara citrus eddike til at skabe en bedre syre balance i retten. Du kan også bruge Sakura kirsebærblomst riseddike, for at tilføje en dejlig syre samt sødme i retten.
Der er jo også forskel på årstiderne, vores mørke ummeblomme eddike tilfører en rund og dyb sødme – så helt perfekt de lidt tungere vinterretter som f.eks. and, due og vildt.
Du kan også gå i en lidt anden retning, og prøve en katsuobushi eddike, denne har en dejlig røget smag – som kan bruges til alle fiskeretter og saucer.
Klik ind og læs mere om hver enkelt af vores forskellige riseddiker med smag her på vores side – det kan blive en rigtig spændende verden af smag, du åbner op for.
Er der stor forskel på kvaliteten på riseddiker?
Ja, der er meget stor kvalitet forskel på riseddiker. I Japan har man et lovkrav som siger, at for at kalde det riseddike - skal man som minimum bruge 40 gram ris pr. liter riseddike man producerer.
Til sammenligning skal nok nævnes at de billigere og ikke japanske riseddiker ofte er produceret ved brug af 20 gram ris. Da produktet netop er riseddike – betyder det også, at jo mere ris man bruger - jo bedre kvalitet og smag.
Her hos YesChef har vi mange forskellige kvaliteter, helt op til verdens bedste hvor man bruger 320 gram ris pr. liter. Alle vores riseddiker har deres oprindelse fra Japan.
Beholder riseddiken deres gode smag?
Ja, det gør de – hvis de blot opbevares på køl efter de er åbnet, så holder de meget længe.
Stil aldrig eddike i direkte sollys, så kommer eddiken hurtigt til at smage dårligt (bittert), og holdbarheden forkortes væsentligt - derfor altid på køl.
Er riseddike veganisk ?
De fleste riseddiker er veganske. Hvis du søger en vegansk riseddike skal du kontrollere om nedennævnte ingredienser findes i produktet:
- Bonito/katsuobucshi
Du kan bruges vores riseddiker med smag i f.eks. marinader, dressinger, skaldyr, sushi og sushiris.